ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ОБЕЗБЕДИЛА 174 ПРЕЧИШЋИВАЧА ВАЗДУХА ЗА СВЕ ВАСПИТНЕ СОБЕ ВРТИЋА ПУ „ДЕЧЈИ ДАНИ“ И УЧИОНИЦЕ ОСНОВАЦА ОД ПРВОГ ДО ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА СТАРОГРАДСКИХ ШКОЛА

Општина  Стари град је обезбедила и поклонила  174 пречишћивача ваздуха који су постављени у свим  васпитним собама малишанима Предшколске установе „Дечји дани“ и у учионицама основаца од првог до четвртог разреда староградских основних школа. Председник општине Радослав Марјановић, заменик председника Александар Тодоровић и члан Већа општине Недељко Јовановић посетили су  ОШ „Михаило Петровић Алас“ и том приликом уручили 13 пречишћивача ваздуха, како би најмлађи основци ове школе током дана боравили и учили у здравијим условима, на свежијем и чистијем ваздуху.

„Пречишћивачима ваздуха смо у овом циклусу опремили све васпитне собе староградских вртића и све учионице основаца од првог до четвртог разреда. Обезбедили смо и средства за редовну замену филтера. Иницијатива је потекла од родитеља и ми смо им као локална самоуправа на томе захвални. Позивам их да наставе са сличним иницијативама на које ће наша општина моћи да одговори, а акцију ћемо наставити опремањем пречишћивачима ваздуха учионица старијих основаца, од петог до осмог разреда”, истакао је председник Марјановић и нагласио да је ОШ „Михаило Петровић“ добила и нови видео надзор, за безбеднији боравак деце у школи.

„Веома је важно да староградска деца бораве и уче у најбољим условима, јер у дневним собама и учионицама проводе највише времена. Наша жеља је да  то време проводе на здравијем ваздуху што је изузетно важно у зимским условима када је његов квалитет лошији“, поручио је председник Радослав Марјановић, приликом обиласка ОШ „Михаило Петровић Алас“.