ПОЧЕО ЧЕТВРТИ ЦИКЛУС СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У УПРАВИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД И УК „ПАРОБРОД“:ОДЛИЧАН ПРОГРАМ И ДОБРА ШАНСА ЗА МЛАДЕ ЉУДЕ

У Градској општини Стари град је почео четврти циклус стручне праксе. Четрнаест дипломаца и студената завршних година друштвених факултета Универзитета у Београду у наредна три месеца усавршаваће стечена академска знања кроз практичан рад у општинској Управи и Установи културе „Пароброд“.

„Ово је четврти циклус стручне праксе у општини Стари град. Након конкурса одабрали смо 14 нових практиканата, које смо упознали са радом и функционисањем локалне Управе, као и са општинским програмима, пројектима и услугама који су намењени нашим суграђанима. У свакодневном раду овим младим људима су додељени ментори – руководиоци појединих одељења, који ће им помагати у усавршавању и стицању практичних знања. По завршетку тромесечне праксе, практикантима ће бити додељени сертификати-потврде да су прошли стручну праксу у општини Стари град, што ће им свакако бити корисна препорука за будуће пословне каријере“, каже Александар Пуача, помоћник председника општине Стари град.

У оквиру претходна три циклуса 60 студената и дипломаца Универзитета у Београду прошло је праксу у  Управи Градске општине Стари град и Установи културе „Пароброд“.

„Након три успешна циклуса, можемо да кажемо да је стручна пракса користан и одличан програм. Уједно, она је и добра шанса за младе људе, посебно ако имамо у виду природни одлив стручног кадра у држаној управи“,  оцењује Александар Пуача, практичне стране овог општинског програма, који ће се наставити од јанура следеће године.

„Током стручне праксе нашим практикантима увек излазимо у сусрет када су у питању факултетске обавезе, колоквијуми и испитни рокови, јер је то њихова примарна обавеза“, истиче помоћник председника Александар Пуача.

Питали смо младе ададемске грађане, међу којима је највише правника и политиколога, која су њихова  очекивања. Кажу да су спремни и вољни да кроз рад стекну нова искуства и знања на професионалном плану.

Невена Робајац је на мастер студијама Факултета политичких наука, након што је успешно завршила основне студије на ФПН –у на смеру „Међународни односи“.

„На стучној пракси сам у УК „Пароброд“. Очекујем да ће ми рад у установи култупе пружити практичну подлогу за примену факултетског знања. Надам се да ћу упознати и нове и занимљиве људе, што ће бити својеврсни „социјални капитал“ за будућност“, очекује политиколог Невена Робајац.