POČEO ČETVRTI CIKLUS STRUČNE PRAKSE U UPRAVI GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD I UK „PAROBROD“:ODLIČAN PROGRAM I DOBRA ŠANSA ZA MLADE LJUDE

U Gradskoj opštini Stari grad je počeo četvrti ciklus stručne prakse. Četrnaest diplomaca i studenata završnih godina društvenih fakulteta Univerziteta u Beogradu u naredna tri meseca usavršavaće stečena akademska znanja kroz praktičan rad u opštinskoj Upravi i Ustanovi kulture „Parobrod“.

„Ovo je četvrti ciklus stručne prakse u opštini Stari grad. Nakon konkursa odabrali smo 14 novih praktikanata, koje smo upoznali sa radom i funkcionisanjem lokalne Uprave, kao i sa opštinskim programima, projektima i uslugama koji su namenjeni našim sugrađanima. U svakodnevnom radu ovim mladim ljudima su dodeljeni mentori – rukovodioci pojedinih odeljenja, koji će im pomagati u usavršavanju i sticanju praktičnih znanja. Po završetku tromesečne prakse, praktikantima će biti dodeljeni sertifikati-potvrde da su prošli stručnu praksu u opštini Stari grad, što će im svakako biti korisna preporuka za buduće poslovne karijere“, kaže Aleksandar Puača, pomoćnik predsednika opštine Stari grad.

U okviru prethodna tri ciklusa 60 studenata i diplomaca Univerziteta u Beogradu prošlo je praksu u  Upravi Gradske opštine Stari grad i Ustanovi kulture „Parobrod“.

„Nakon tri uspešna ciklusa, možemo da kažemo da je stručna praksa koristan i odličan program. Ujedno, ona je i dobra šansa za mlade ljude, posebno ako imamo u vidu prirodni odliv stručnog kadra u držanoj upravi“,  ocenjuje Aleksandar Puača, praktične strane ovog opštinskog programa, koji će se nastaviti od janura sledeće godine.

„Tokom stručne prakse našim praktikantima uvek izlazimo u susret kada su u pitanju fakultetske obaveze, kolokvijumi i ispitni rokovi, jer je to njihova primarna obaveza“, ističe pomoćnik predsednika Aleksandar Puača.

Pitali smo mlade adademske građane, među kojima je najviše pravnika i politikologa, koja su njihova  očekivanja. Kažu da su spremni i voljni da kroz rad steknu nova iskustva i znanja na profesionalnom planu.

Nevena Robajac je na master studijama Fakulteta političkih nauka, nakon što je uspešno završila osnovne studije na FPN –u na smeru „Međunarodni odnosi“.

„Na stučnoj praksi sam u UK „Parobrod“. Očekujem da će mi rad u ustanovi kultupe pružiti praktičnu podlogu za primenu fakultetskog znanja. Nadam se da ću upoznati i nove i zanimljive ljude, što će biti svojevrsni „socijalni kapital“ za budućnost“, očekuje politikolog Nevena Robajac.