ОПШТИНA СТАРИ ГРАД: ДОДЕЉЕЊА УВЕРЕЊА, ПРЕПОРУКЕ И ЗАХВАЛНИЦЕ ПРАКТИКАНТИМА КОЈИ СУ СТИЦАЛИ ЗНАЊА О РАДУ УПРАВЕ У ТРЕЋЕМ ЦИКЛУСУ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ

Дипломцима и студентима завршних година факултета друштвених наука Универзитета у Београду, данас су свечано додељена уверења о стручном усавршавању, препоруке и захвалнице за успешно завршену тромесечну стручну праксу у одељењима и службама Управе Градске општине Стари град и Установи културе „Пароброд“.

Тим поводом заменица начелника Управе Наташа Гавриловић данас је одржала радни састанак са практиканткињама и практикантима на коме су размењени  утисци о њиховом раду, менторима, стеченом знању и самом програму стручне праксе у  Управи ГО Стари град.

Општа је оцена да је стручна пракса користан и одличан програм за стицање нових знања кроз практичан рад и у непосредном контакту са суграђанима, корисницима услуга.

„Утисци су одлични. Ово је био трећи циклус програма стручне праксе у нашој општини.  Након конкурса одабрали смо 8 практиканата. Јако смо задовољни радом и ангажовањем ових младих људи. Сви су се сјајно показали, посебно у оним одељењима где нам фали стручног кадра, попут Одсека за управљање документима, архиви, као и у Одељењу за имовинско правне и стамбене послове  и Одељењу за скупштинске послове. Уједно, стручна праска је и добра пословна шанса за младе људе ако имамо у виду одлив и одлазак у пензију стручног кадра у Управи“, оцењује Наташа Гавриловић, заменица начелника Управе, и наглашава да ће општина Стари град наставити са програмом стручне праксе..

Питали смо практиканте, међу којима је највише студената Факултета политичких наука, за њихове утиске о тромесечном раду у општини Стари град. Сара Станић и Лазар Стојковић, са катедре за политикологију ФПН-а, наглашавају да су више него задовољни, да их је колектив несебично прихватио и да су њихови ментори, руководиоци и шефови одељења, били увек спремни да их упуте у све практичне стране из њиховог делокруга рада и више од тога.

„Ова три месеца праксе мени су донела нова практична знања на професионалном плану. Колектив општине Стари град је одличан. Посебно сам захвална нашим менторима и старијим колегама јер су се несебично трудили да њихово знање и искуство преносе на нас“, наглашава практиканткиња Сара Станић, која је на тромесечној стручној пракси била у Одсеку за људске ресурсе.