OPŠTINA STARI GRAD: DODELJENJA UVERENJA, PREPORUKE I ZAHVALNICE PRAKTIKANTIMA KOJI SU STICALI ZNANJA O RADU UPRAVE U TREĆEM CIKLUSU STRUČNE PRAKSE

Diplomcima i studentima završnih godina fakulteta društvenih nauka Univerziteta u Beogradu, danas su svečano dodeljena uverenja o stručnom usavršavanju, preporuke i zahvalnice za uspešno završenu tromesečnu stručnu praksu u odeljenjima i službama Uprave Gradske opštine Stari grad i Ustanovi kulture „Parobrod“.

Tim povodom zamenica načelnika Uprave Nataša Gavrilović danas je održala radni sastanak sa praktikantkinjama i praktikantima na kome su razmenjeni  utisci o njihovom radu, mentorima, stečenom znanju i samom programu stručne prakse u  Upravi GO Stari grad.

Opšta je ocena da je stručna praksa koristan i odličan program za sticanje novih znanja kroz praktičan rad i u neposrednom kontaktu sa sugrađanima, korisnicima usluga.

„Utisci su odlični. Ovo je bio treći ciklus programa stručne prakse u našoj opštini.  Nakon konkursa odabrali smo 8 praktikanata. Jako smo zadovoljni radom i angažovanjem ovih mladih ljudi. Svi su se sjajno pokazali, posebno u onim odeljenjima gde nam fali stručnog kadra, poput Odseka za upravljanje dokumentima, arhivi, kao i u Odeljenju za imovinsko pravne i stambene poslove  i Odeljenju za skupštinske poslove. Ujedno, stručna praska je i dobra poslovna šansa za mlade ljude ako imamo u vidu odliv i odlazak u penziju stručnog kadra u Upravi“, ocenjuje Nataša Gavrilović, zamenica načelnika Uprave, i naglašava da će opština Stari grad nastaviti sa programom stručne prakse..

Pitali smo praktikante, među kojima je najviše studenata Fakulteta političkih nauka, za njihove utiske o tromesečnom radu u opštini Stari grad. Sara Stanić i Lazar Stojković, sa katedre za politikologiju FPN-a, naglašavaju da su više nego zadovoljni, da ih je kolektiv nesebično prihvatio i da su njihovi mentori, rukovodioci i šefovi odeljenja, bili uvek spremni da ih upute u sve praktične strane iz njihovog delokruga rada i više od toga.

„Ova tri meseca prakse meni su donela nova praktična znanja na profesionalnom planu. Kolektiv opštine Stari grad je odličan. Posebno sam zahvalna našim mentorima i starijim kolegama jer su se nesebično trudili da njihovo znanje i iskustvo prenose na nas“, naglašava praktikantkinja Sara Stanić, koja je na tromesečnoj stručnoj praksi bila u Odseku za ljudske resurse.