ПОТПИСАНИ СПОРАЗУМИ О САРАДЊИ СА БЕОГРАДСКОМ АСОЦИЈАЦИЈОМ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ, ФАКУЛТЕТОМ ЗА СПОРТ, САВЕЗОМ ЗА ПРЕДШКОЛСКИ СПОРТ И ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ СРБИЈЕ (САРС) И СПОРТСКИМ САВЕЗОМ БЕОГРАДА

У циљу унапређења спорта код деце предшколског и школског узраста, данас су у општини Стари град потписани споразуми о сарадњи са Београдском асоцијацијом за школски спорт, Факултетом за спорт, Савезом за предшколски спорт и физичко васпитање Србије (САРС) и Спортским савезом Београда.

У име Градске општине Стари град споразуме о пословно-техничкој сарадњи потписао је председник општине Радослав Марјановић, који је рекао да је циљ споразума што већи број деце у систему предшколског и школског спорта.

„Потписивањем споразума о сарадњи желимо да се системски бавимо развојем спорта на територији наше општине и да сачинимо један озбиљан програм намењен најмлађим генерацијама, од предшколског узраста, преко школског спорта до средњошколаца и спортских клубова. Општина ће од следеће године финансирати спортске активности што за циљ има што већи број деце у школском спорту. Спортски центар „Милан Гале Мушкатировић – 25.мај“ биће активно укључен у реализацију овог програма, а имаћемо и подршку градског Секретаријата за спорт и омладину“, рекао је приликом потписивања споразума председник општине Радослва Марјановић.

Члан Већа општине Стари град Недељко Јовановић, некадашњи рукометни репрезентативац и тренер државне репрезентације, захвалио се свим потписницима Споразума о пословно техничкој сарадњи и рекао да ће општина на квалитетан начин створити све неопходне услове за развој деце и школског спорта.

„Као бивши спортиста који је провео највећи део свог живота у спорту, трудићу се да направим озбиљан помак у реализацији спортских програма за децу и школарце за дуг период који је пред нама. Споразуми који су данас потписани су припрема за један озбиљан и квалитетан рад и надам се на ћемо на најбољи могући начин одговорити свим обевезама које су пред нама“, казао је Недељко Јовановић.