ПОСЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА УСТАНОВИ КУЛТУРЕ ПАРОБРОД

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, у друштву председника општине Стари град Радослава Марјановића, обишао је данас, у оквиру акције „Градоначелник код вас” Установу културе „Пароброд” на Старом граду у којој је у току изложба „Отисци градитеља”, посвећена архитекти Бранку Пешићу.

„Успели смо да Установу културе „Пароброд“ подигнемо на виши ниво, да она буде видљивија и институционално и зато желим да се захвалим Граду Београду и Секретаријату за културу, али и Министарству културе и информисања на подршци коју су нам пружили кроз финансирање различитих пројеката. На тај начин радимо сви заједно, од републике и града до локалне самоуправе да имамо што више различитих програма и да суграђани и туристи могу да уживају у културној понуди наше општине. Наставићемо и у будућности да сарађујемо како би свим заинтересованим могли да понудимо широк спектар манифестација и догађања у „Пароброду”, рекао је Марјановић.

“Ова установа је пример добре праксе како се на леп начин прилази суграђанима и даје могућност за различите видове културних манифестација. Сва дешавања су бесплатна, ту су позоришне и биоскопске представе, изложбе и многи други видови уметности што је наишло на веома добар одзив међу публиком. Посебан вид комуникације су трибине, које су данас помало занемарене, али их „Пароброд” изнова успешно афирмише, изјавио је градоначелник.

Вршилац дужности директора УК „Пароброд” Марија Павловић указала је на позната дела архитекте Бранка Пешића, почев од „Београђанке”, наставка пројекта Храма светог Саве, пројектантских радова за више од 70 павиљона Југославије на различитим манифестацијама широм света, 30 цркава и многа друга дела. Она је подсетила да је архитекта Пешић више од 30 година био професор Грађевинског факултета, као и да је био председник архитектонске секције УЛУПДС-а, и њен каснији председник.

Изложбу “Отисци градитеља“ посетиоци могу видети у УК „Пароброд“ до 13. новембра.