ПОСЕТА ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ ЗА СТАРЕ У СОЛУНСКОЈ 14

Председник Скупштине организације „Пријатељи деце Стари град“ и члан Општинског већа, Рацо Ристо посетио је данас староградско одељење Дневног боравка – Геронтолошког центра и том приликом уручио три ходалице – инвалидска помагала.

Корисници центра су у разговору са Рацом изразили задовољство због ове помоћи и захвалност општини Стари град за досадашњу подршку и помоћ овој установи.

„ Општина Стари град нам је увек је пружила помоћ када нам је била потребна. Осим ових медицинских помагала, два пута смо добили и новчану помоћ којом смо заменили завесе у свим просторијама дневног боравка“, рекла је Славица Тубин, домаћица Боравка.

Иначе, ово је једино место на Старом граду где се налази пункт народне кухиње. Право на бесплатан оброк тренутно остварује око 120 људи, а центар у Солунској 14, на Дорћолу дневно посети до 150 људи.

„ Трудићемо се да у наредном периоду, који ће иначе бити тежак за све, посебну пажњу посветимо најстаријим грађанима. Осим отварања СОС маркета, трудимо се да програм „Помоћ у кући“ побољшамо да би 85 особа које су на листи чекања добило што пре неопходну помоћ. С тим у вези, имали смо састанак са Центром за социјални рад и Градским секретаријатом за дечју и социјалну заштиту и одлучили смо да запослимо још двадесет жена које би пружале помоћ у кући. Такође, потрудићемо се да организујемо излете, одлазак у биоскопе и позоришта, и наравно ту смо за све ваше сугестије и предлоге“ нагласио је Рацо Ристо.

Помагала за непокретне су донација организације „Пријатељи деце Стари град“ и невладине организације „ Мисија Свете Анастасије“.