НАГРАДЕ МЛАДИМ ПИЈАНИСТИМА

На свечаном концерту у Коларчевој задужбини, синоћ су уручене награде победницима на 39. Међународном такмичењу Музичке омладине. Пре доделе награде одржан је концерт, на коме је наступио познати млади пијаниста Владимир Милошевић који је извео дела Шумана, Шопена и Вердија

Мирјана Божидаревић председница општине Стари град, уручила је новчану награду Герек Енике, кандидаткињи из Србије за најуспешније извођење задате композиције.

– Ово је друга година како општина Стари град награђује најбоље младе музичаре. Такмичење је трајало десет дана и учествовало је и више од 40 пијаниста из 17 земаља света – подсетила је председница општине.

Седмочлани међународни жири, којим је председавао угледни француски пијаниста Мишел Далберто, није доделио прву награду. Другу награду освојио је кандидат из Кореје Ким Донг Кју, трећу кандидаткиња из Србије Герег Енике.

Небојша Брадић, министар културе, доделио је дипломе финалистима: Јошиди Томоаки из Јапана, Минки Поповић из Србије, Владимиру Глигорић из Србије и Алијаксандру Музикантау из Белорусе.

Награду публике освојио је Ким Донг Кју из Кореје.