ПОМОЋ ЗА КУЛТУРНА ДOГАЂАЊА

Општина Стари град изашла је у сусрет захтеву Центра лепих уметности „Гварнеријус“ у улици Џорџа Вашингтона 12, да им се одобре средства од 100.000 динара, за покриће трошкова припрема и одржавања проба у сали „Гварнеријус-а“ током овог лета. У августу ће се припремати мултимедијални пројекат „Тачет! Џон Кејџ је овде!“. Овај нови пројекат биће премијерно изведен на отварању Међународног фестивала савремене музике „Трибина композитора“ 18. септембра.

„Друштво које учи“ добило је 250.000 динара за покриће трошкова обележавања Светског дана музике „Сва музика свима“ које се под покровитељством Канцеларије за младе Градске управе и „Друштва које учи“ организује 21. јуна.

Центар за културни и друштвени развој „Лира“ добио је 290.000 динара за покриће дела трошкова пројекта „Арт салон“ који ће се одржати у Галерији „Прогрес“ у периоду од 21. јуна до 12 јула.

„У Атељеу 212“ ће се од 3. до 5. јуна одржати конференција „Смарт 2“, у оквиру пете Београдске недеље дизајна. Општина Стари град је за покриће дела трошкова закупа сале позоришта издвојила 400.000 динара.