ПОМОЋ ДОМУ ЗДРАВЉА «СТАРИ ГРАД»

Донацијом у износу од 5.849.550,00 динара општина Стари град ће финансирати извођење грађевинско – занатских радова на шестом спрату Дома здравља «Стари град».
– Овом новчаном помоћи од стране општине извршићемо потпуну реконструкцију готово хиљаду квадрата простора на шестом спрату нашег Дома здравља- рекао је директор Дома здравља Љубиша Перишић и додао да ће радови почети од замене пода да би се наставили спуштањем плафона по свим просторијама на овом спрату, заменом водоводних и канализационих цеви, сређивањем тоалета па све до замене комплетних санитарија.

Општина Стари град помоћи ће Институту за ендокринологију, дијабетис и болести метаболизма из Београда, донацијом од 2, 497 429 динара, намењену куповини фрижидера за дубоко замрзавање са пратећом опремом, једног троканалног ЕКГ апарата и једне лабораторијске центрифуге.

* * *

Општина Стари град обезбедиће 220 000 динара за хотелски смештај два ансамбла који учествују на 39. БЕМУСУ.
Монахиње Пећке патријаршије ће добити од општине Стари град професионалну машину за судове чија је вредност 154 580 динара, на основу захтева Кола српских сестара Пећко-Призренске епархије.
За учешће у програму манифестације „Европска диплома за културни менаџмент“, удружењу грађана „Киоск“ опредељено је 80 000 динара.
На Форуму младих који се одржава од 5. до 7. октобра 2007. године под називом „Више од социјалне и културне интеграције избеглица“, у организацији удружења „Здраво да сте“, захваљујући помоћи општине Стари град од 57 000 динара, учествоваће и 15 младих са територије централноградске општине.
Макетари из Србије учествоваће на купу Virbus Unitis у Хрватској захваљујући донацији општине Стари град од 50 000 динара која је у ту сврху уплаћена удружењу за популаризацији макетарства „Дуле и Барон“.