ДЕЧЈА НЕДЕЉА ОД 1. ДО 8. ОКТОБРА

«Мењајмо свет – бавимо се децом»

Под покровитељством Министарства за рад и социјална питања и општине Стари град, од 1. до 8. октобра предшколци, ученици Основних школа, деца са посебним потребама, деца из Дечјег села из Сремске Каменице и млади активисти Црвеног крста «Стари град» прославиће своју недељу – Дечју недељу.
Давне, 1934. године, Пријатељи деце Србије по први пут обележили су Дечју недељу, да би 1987. године Дечја недеља била дефинисана Законом о друштвеној бризи о деци.
Под слоганом «Мењајмо свет – бавимо се децом», деца ће заједно са својим васпитачима и наставницима учествовати у многобројним креативним радионицама.
Дечја недеља почиње дечјим хепенингом који ће се одржати 3. октобра у 12 часова у Основној школи «Краљ Петар Први». Други дан резервисан је за Дан отворених врата када деца долазе у посету председници општине и одржаће се 4. октобра у 12 часова у малој сали општине. Затим, планирана је и традиционална добродошлица ђацима првацима која је заказана за 11. октобар, када ће прваци добити поклон пакете од своје општине. Као и претходних година и ове године ће се одржати дан када ће нова генерација првака да посади дрво у свом дворишту. У програму Дечје недеље одржаће се конкурс за карикатуру «Мали Пјер», «Доситејево перо», Радост Европе чији је овогодишњи домаћин ОШ «Краљ Петар Први» и много других дечјих активности.
« Новина у програму обележавања Дечје недеље јесте што ћемо у току Дечје недеље штампати збирку дечјих песама, победника у протеклих двадесет година који су освајали прво место на «Ђачким песничким сусретима», каже секретар Пријатеља деце «Стари град» Драгиша Цвејић.