ПОКЛОНИ ЗА СИГУРНУ КУЋУ И СВРАТИШТЕ

Традиционално на Бадњи дан, члан Већа Ристо Рацо уручио је поклоне и неопходне намирнице, дар Градске општине Стари град деци и женама жртвама породичног насиља у „Сигурној кући“ као и деци штићеницима „Свратишта“ у Крфској 7. Жртве породичног насиља дочекује најрадосније празнике у „Сигурној кући“ уместо у својим домовима. Стручни сарадници куће на челу са Весном Станојевић, труде се да оне и у оваквим условима заједно са својом децом осете дух новогодишњих и божићних празника. Овакве посете уверавају их да нису сами и да ће им боравак у „Сигурној кући, омогућити да се брже осамостале и оснаже за нови животни почетак. Слично је било и у „Свратишту“. Поклони и пажња су бар за тренутак улицу заменили топлином дома.

Представници и штићеници „Сигурне куће“ и „Свратишта“ захвалили су се на пажњи и даровима ГО Стари град.

Поклони су дар Старограђана и посетиоца манифестације „Улица отвореног срца“, који су се одазвали позиву организатора и на пункт „Радосни центар “ донели играчке, слаткише и књиге намењене овим установама.

Општина Стари град захваљује се људима добре воље који су својом племенитошћу учинили лепше и радосније празничне дане деци и мајкама у Сигурној кући и штићеницима Свратишта.