ПОДРШКА СУГРАЂАНИМА КОЈИ ПРИПАДАЈУ НАЈОСТЕТЉИВИЈИМ ДРУШТВЕНИМ КАТЕГОРИЈАМА У ПРОЦЕСУ ИМУНИЗАЦИЈЕ

На молбу удружења “Живимо заједно” , које се од 1997. године бави бригом и унапређењем квалитета живота особа са сметњама у развоју Градска општина Стари град организовала је заједно са Домом здравља Стари град мобилни пункт за вакцинацију у просторијама удружења на Студентском тргу. Данас је у овом пункту вакцинисано 30 особа које су исказале заинтересованост за имунизацију. Спровођење ове акције имало је за циљ превенцију и заштиту чланова, корисника програма које спроводи удружење као и запослених који свакодневно раде са корисницима.

 

“Захваљујем се председнику општине Стари град Радославу Марјановићу и његовом тиму на брзој реакцији на нашу иницијативу и организацији мобилног пункта за имунизацију. Након ревакцинације корисника и запослених моћи ћемо потпуно да се вратимо редовном спровођењу програма и раду са члановима нашег удружења” – истакао је Дејан Козић председник удружења “Живимо заједно”

,,На овај начин општина Стари град, заједно са Домом здравља, жели  да пружи посебну подршку својим суграђанима који припадају најосетљивијим друштвеним категоријама и да истовремено допринесе свеукупној борби против вируса COVID-19   како би се што више грађана вакцинисало и на тај начин стекао колективни имунитет“, истакла је Невена Додић.

Градска општина Стари град препознаје важност масовне имунизације у борби против пандемије и, као и до сада, наставиће да пружа подршку овом процесу јер само вакцинацијом и поштовањем мера штитимо себе и друге.