DIZAJNUM7 – ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА СТУДЕНАТА ФАКУЛТЕТА ДИГИТАЛНИХ УМЕТНОСТИ УНИВЕРЗИТЕТА МЕТРОПОЛИТАН

Факултет дигиталних уметности Универзитета Метрополитан и ове године са поносом представља своју годишњу изложбу – DizajnUM7, која је, сада већ традиционално, 14. јуна свечано отворена у Установи културе Стари град, а биће доступна за посетиоце до 23. јуна.
Оно што седму по реду, годишњу изложбу чини посебном јесте хуманитерни концепт, те је велики избор студентских радова аплициран на различите функционалне формате и на продају за све посетиоце изложбе, а сав приход биће дониран хуманитарним организацијама којима је помоћ најпотребнија.
Мултимедијална изложба, чији је организатор Мадлена Дашић, обухвата радове настале током протекла два семестра у домену интерактивних и штампаних медија, модног дизајна и дизајна видео игара.
Студентима је ово било место где су показали велику заинтересованост, маштовитост и ентузијазам у реализацији самог рада, јер је изложба хуманитарног карактера.
Професор др Светлана Смолчић Макуљевић наводи да је на пројекту учествовало преко 50 студената и да су на изложби представљени најбољи радови. Од техника представљене су слике, графике и цртежи, а такође су изложене анимације, видео игре и радови са модног дизајна.
Студент Немања Грубишић каже да је циљ његових радова био евоцирање сећања и редизајн аутентичне мапе и изгледа Београда. Андјела Кнежевић и Слађана Љубић, студенткиње графичког дизајна, изразиле су своју маштовитост и умеће радећи у најнапреднијим софтверима и програмима.
Професорка и студенти такође су  говорили су о изложби ,,Мапе сећања”, пројекту који визуализује сећања студената за време боравка у неким од градова у Француској.
Искористили су прилику да позову све заинтересоване да сврате до културне установе Стари град, где ће до 23. јуна имати прилику да уживају у широкој лепези квалитетних и иновативних радова.