ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА ОКО ЖИТОМЛИНА

У сусрет скорашњем обележавању Дана планете Земље, Савет за екологију општине Стари град, удружење „Миксер“, ДВД „ Стари град“ и ЈКП „Зеленило Београд“ данас су организовали акцију чишћења и сређивања зелене површине око Житомлина, на Дунавском кеју. Акцији су присуствовали и Ана Даниловић, заменица председнице ГО Стари град,, Андреа Симонов, председница Савета за екологију СО Стари град, као и чланови овог савета.

-Поред тога што помажемо програме „Миксера“, такође помажемо у рашчишћавању ове будуће еко зоне – рекла је Ана Даниловић.

Планира се да ова површина која ће бити завршена у наредник два-три дана буде тзв. „простор за одмарање и скретање мисли“ за посетиоце „Миксер“ фестивала.

– Ово је прва фаза раскрчивања зелене површине уз ограду Житомлина који ће постати део Зелене зоне „Миксер“ фестивала. Ту ће бити разних садржаја: предавања, дебата. На уређивању овог парка смо се заједно удружили пејсажне архитекте са Шумарског факултета, колеге са Факултета драмских уметности, као и колеге са Биолошког факултета, у заједничкој намери да оплеменимо и преуредимо овај простор. У овој акцији нам помажу општина Стари град и ЈКП „Зеленило Београд“, а све би требало да буде спремно за „Миксер“, који се одржава од 24. до 29. маја – рекла је Милица Пуцар, директор Зелене зоне „Миксер“ фестивала.

Према њеним речима следећа фаза је доношење садница, а цела локације ће, збор „Житомлина“ бити инспирисана житом, тако да ће и џакови за седење бити напуњени овим зрневљем.