ПОЧЕЛА ЗАВРШНА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СКАДАРСКЕ УЛИЦЕ

 

Завршни радови на реконструкцији Скадарске улице, на делу од Страхињића бана до Симине, почели су 29. јануара, а завршетак радова је предвиђен до 10. маја ове године, саопштено је из Општине Стари град.

– Наведени радови представљају завршну фазу реконструкције популарне Скадарлије и обухватиће комплетну реконструкцију дела улице између Господар Јевремове и Симине, где се планира замена свих инсталација и замена и поправка калдрме на коловозу и тротоарима – навео је председник општине Стари град Радослав Марјановић.

На овом потезу је било, према његовим речима, највише интервенција на инсталацијама због чега су и приметна највећа оштећења на калдрми.

– У овој фази је предвиђена и реконструкција тротоара на делу између улица Господар Јевремове и Страхињића бана. Ова фаза је технички најзахтевнија јер подразумева замену постојећих и израду нових водоводних, канализационих, електроенергетских, телекомуникационих инсталација. Такође и израду нове расвете, измештање појединих садних места, као и додавање зеленила – прецизирао је председник општине.

Марјановић је указао да ће обухваћеним радовима бити отклоњена сва оштећења на која су се жалили грађани који живе или раде у тој улици, као и бројни посетиоци и туристи Скадарлије.

– Након што се до средине маја заврше радови у Скадарској улици, започеће и радови на реконструкцији дела Господар Јевремове, између Француске и Скадарске, где је такође предвиђена интервенција на инсталацијама, замена коловозног застора и уређење тротоара – најавио је Марјановић.

Он је додао да ће радове обављати више градских комуналних предузећа, као и да ће они изводити под контролом и упутствима Завода за заштиту споменика културе Града Београда.

– Овим би се заокружио посао који обухвата уређења свих улица које гравитирају ка Скадарској улици, попут Зетске, Емилијана Јосимовића, Симине и Страхињића бана, а које су већ реконструисане – закључио је Марјановић.

СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНФОРМИСАЊЕ