ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА ОДБОРА СКГО ЗА ЗДРАВЉЕ И СОЦИЈАЛНУ ПОЛИТИКУ

Oдржана je трећа седница Одбора СКГО за здравље и социјалну политику. Скуп је одржан у просторијама СКГО уз поштовање важећих епидемиолошких мера, а чланови Одбора који су били спречени да физички присуствују скупу, били су у могућности да се укључе у рад путем платформе ZOOM. Састанку je испред Градске општине Стари град присуствовала је заменица председника Скупштине општине Невена Додић.

Тема седнице била је улога локалне самоуправе у организацији процеса имунизације у наредном периоду, у циљу ефикасног, свеобухватног и систематског одговора на пандемију COVID-19.

Састанку је присуствовала Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе, као и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије Светске здравствене организације у Београду и Института за јавно здравље „др Милан Јовановић – Батут“. Уз дефинисање одређених закључака са скупа, констатована је неопходност наставка интензивне сарадње са наведеним институцијама, као и са Министарством здравља.