„ПАРОБРОД“ ОБЕЛЕЖИО ЗВАНИЧАН ПОЧЕТАК РАДА

Свечаним откривањем табли са називом, са звуцима бубњара и музику, уз присуство великог броја гостију, општинских званичника и представника „седме силе“, установа културе Градске општине Стари град „Пароброд“, јуче је званично почела са радом.

На пригодној свечаности одржаној у самој згради у Капетан Мишиној 6а, водитељ-познато ТВ лице, Милош Миловановић, присутнима је кратко представио скоро полувековну историју претходника Центра за културу „Стари град“, као и хронологију догађаја током оснивања и будуће правце деловања „Пароброда“ – прве установе културе основане по најновијем Закону о култури.

Милена Рајковић, директорка ове новоосноване установе рекла је присутнима да „Пароброд“ има два простора за деловање: садашњи физички, и други „виртуелни“. Она се посебно захвалила челним људима општине Стари град, градоначелнику Драгану Ђиласу, као и Дејану Анђићу из градске скупштине.

Мирјана Божидаревић председница општине Стари град и њена заменица Ана Даниловић, откриле су нове табле (ћириличну и латиничну) са називом установе.

Присутни су обавештени да ће, уз адаптацију унутрашњих просторија, ускоро бити поправљен и сат који се налази на згради ове установе.