„ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ” И НА ДОРЋОЛУ

Услуга ЈКП „Паркинг сервис” под називом „Паркирај и бициклирај”, заживела је од данас и на Старом граду, на Дорћолу, на паркиралишту поред СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, а у оквиру пројекта „Зелени точкови”. Овај трећи пункт по реду, после Аде и центра „Сава“, отворили су Дејан Ковачевић, председник ГО Стари град и Никола Марјановић, директор Сектора паркиралишта ЈКП „Паркинг сервис“, који су први испробали овај вид вожње, а овом догађају су, поред осталих, присуствовали и Душан Раичковић, помоћник председника општине, као и чланови Већа општине: Драгана Тепшић, Лазар Лешњак и Андреј Белингар.

– Начин употребе бицикaла на овај начин, када возило узбрдо може да користи снагу електричне енергије, је одличан, можда и алтернатива за будуће наше кретање по граду. Оно што недостаје и на чему сви, као грађани овог града и ја као председник општине, треба да радимо, је ширење мреже бициклистичких стаза. Општина Стари град има своје двориште у коме грађани могу да оставе бицикл са пуним поверењем да ће их сачекати на том месту и да га преузму у тренутку кад им буде поново потребан – рекао је Дејан Ковачевић.

Ова услуга као допринос у борби за очување животне средине и коришћење обновљивих извора енергије, омогућава сваком возачу који користи услуге паркирања да постане корисник нове картице уз помоћ које по редовној цени паркирања може да преузме и користи електрични бицикл.

– Желимо да позовемо суграђане и људе који живе на Старом граду да користе овај систем, да мало смањимо број аутомобила у центру. Они могу да оставе своја возила на овом прелепом паркиралишту поред и уређеног базена СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Свој посао могу да обаве само бициклом, не плашећи се узбрдица ка центру Београда, зато што су ови бицикли електрични и то ће им смањити напор – рекао је Никола Марјановић.