ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: ЕКОЛОГИЈА СА ПРАВ(Н)Е СТРАНЕ

Канцеларија за младе Градске општине Стари град и Oмладинска еколошка организација EcoHub организују едукативну панел-дискусију „Екологија са прав(н)е стране”,  у уторак 17. децембра, са почетком у 18 часова, у свечаној општинској сали, Македонска 42.
Главна тема дискусије је правни положај Србије у односу на захтеве Европске уније у вези са одредбама и законима о екологији и заштити животне средине.

Посебан осврт биће на проблеме везане са управљањем отпадом, санитарним и дивљим депонијама, рециклирањем и искоришћењем ресурса, регулативама које морају бити донешене ради испуњења захтева и достизања циљева земаља приступница, али и чланица Европске уније.

У сврху повећања свести грађана о последицама конвенционалног, нерегулисаног одлагања и управљања отпадом, поставићемо низ питања ради сагледавања ситуације у којој се налази наша земља, али и потенцијалних решења и алтернатива које би се показале као идејно добре у суочавању са овом врстом проблема.

Укључивањем публике и заједничком конверзацијом покушаћемо да истакнемо важност смањења количине отпада у нашој средини, али и важност контроле и сузбијања свих стварних и потенцијалних извора загађења који утичу на квалитет живота, здравље људи и опстанак свих органских врста, наводи се у најави организатора панел дискусије.

Гостујући предавачи и панелисти су Мирјана Дреновак-Ивановић, професор Правног факултета Универзитета у Београду и Ненад Жујић, сертификовани едукатор за одрживи развој.

Да бисте резервисали место пријавите се ОВДЕ