ОТВОРЕНО САВЕТОВАЛИШТЕ ЗА НЕПЛАНИРАНЕ И КРИЗНЕ ТРУДНОЋЕ

У просторијама Омладинског центра, Маршала Бирјузова 58, невладино удружење Центар за бебе је, у сарадњи са Градском општином Стари град, 27. децембра отворило Саветовалиште за непланиране и кризне трудноће.

На отварању је представљен и први пројекат Саветовалишта под називом „Ниси сама”. Услуге су бесплатне, уз поштовање принципа тајности и поверења, а доступне су и онлајн, преко упитника за трудноћу и упитника за абортус интегрисаних на сајту www.nisisama.rs.

Отварању су присуствовали: Ива Паић, секретар Скупштине ГО Стари град, представница Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Прим. др Славка Митричевић, др Весна Вукотић – Павловић, начелница Диспанзера за жене Дома здравља Стари град, координатор Савеза за породицу и рађање др Бојан Цакић, професори и вршњачки едукатори средње Медицинске школе „Београд“, представници медија и бројни други заинтересовани гости.

Ива Паић, секретар Скупштине општине Стари град је нагласила да је ГО Стари град препознала значај постојања оваквог Саветовалишта и због тога пружа пуну подршку пројекту „Ниси сама“.

– Наша општина је једна од ретких, не само у Београду већ у читавој Србији, која подржава и бројне, друге пројекте који пружају подршку рађању и родитељству – нагласила је Ива Паић.

Председница Центра за бебе мр Мила Тодоровић је истакла потребу за организовањем Саветовалишта које је пре свега намењено младим девојкама и паровима који се налазе у некој кризној ситуацији на почетку трудноће, али и свим другим женама и њиховим партнерима. Др Ведрана Авдаловић, координаторка пројекта саветовалишта „Ниси сама“ је нагласила важност умрежавања владиног и невладиног сектора у решавању приоритетних питања нашег друштва, а једно њих јесте и организовање подршке рађању и родитељству.

На пројекту саветовалишта „Ниси сама“ ангажован је тим психолога, социјалних радника, комуниколога и социолога. Саветовалиште је отворено сваке среде од 14 до 17 часова у просторијама Омладинског центра ГО Стари град.

Разговор се може заказати на број телефона: 064 266 92 42 или путем имејла на: info@nisisama.rs. Посетиоцима сајта ће такође, бити доступан форум за размену искустава.