ОТВОРЕНО НОВО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ НА ДОРЋОЛУ

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић и директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић данас су  свечано отворили ново дечије игралиште у Панчићевој 14 на Дорћолу. Догађају су присуствовали и заменик председника општине Стари град Александар Тодоровић, председник Скупштине општине Душан Петрић и члан Већа општине Стари град Никола Благојевић.

На иницијативу грађана овог краја Старог града, Општина је у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“, изградила дечије игралиште, на новоуређеној међублоковској зеленој површини од 1607 квадратних метара.

„Пројекти уређења запуштених јавних површина које спроводимо заједно  са јавним комуналним предузећима, а на иницијативу наших суграђана, су од великог значаја за нашу општину. Изграњом игралишта малишани и њихови родитељи, који живе у овом делу наше општине, добиће нови простор у коме ће моћи да проводе своје слободно време. У наредном периоду ће их бити још више широм Старог града. У припреми је изградња великог „Линијског парка“, од Бетон хале до Панчевачког моста, који ће постати зелена оаза Старог града. Такође, општина је издвојила  средства за уређење међублоковских простора, зелених површина, паркова, стаза и степеништа, као и за уређење зграда. Наш циљ је да конкретним пројектима унапредимо квалитет живота свих грађана наше општине и зато позивам све наше суграђане да нам и даље шаљу своје предлоге како би нашу општину учинили бољим и лепшим местом.“,  рекао је председник општине Стари град Радослав Марјановић и нагласио да је ово треће игралиште које је у последњих годину дана уређено на Доњем Дорћолу.

Подсећамо да су, у овом делу Старог града, у последњих годину дана обновљена дечија игралишта  у улици Деспота Ђурђа и на углу Солунске и Дубровачке улице.

„ЈКП „Зеленило-Београд“ је у протеклом периоду, изградило или санирало око 340 дечјих игралишта, спортских терена, паркова, различитих фитнес и рекреативних зона у 10 градских општина. На  168 локација извршена je санација или изградња дечјих игралишта, од тога на Старом граду – осам дечјих игралишта, две теретане на отвореном и 10 платоа и мини скверова. Настављамо и даље. Наш циљ је да у сваком крају  главног града наши  суграђани имају уређене зелене површине и мини кутке за одмор, спорт или рекреацију“, изјавио је директор Слободан Станојевић.