“РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ЖИВОТ”: СУБОТА, 12. ЈУН, ОД 8 ДО 20 ЧАСОВА

Градска општина Стари град се прикључила акцији „Рециклирај за живот“ чији је целокупни приход наменењен куповини најскупљег лека на свету за лечење малог Бошка.

У сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа“, у суботу, 12. јуна на целој територији општине Стари град, од 8 до 20 часова, организоваће се прикупљање Пет, Мет и папирног рециклажног отпада у основним школама на Старом граду, а потом ће средства, добијена од прераде рециклабилног отпада, бити уплаћена на рачун за лечење Бошка Гуглете, дечака, за чији лек је потребно прикупити више од два милиона евра.

„Циљ нашег укључивања у ову акцију је да подстакнемо наше суграђане и да заједно пружимо допринос у прикупљању средстава за децу којима је, у овом тренутку, на жалост, помоћ најпотребнија. Намера нам је да кроз ову акцију мотивишемо људе на солидарност али и да сви заједно учимо и подижемо свест наших суграђана о важности рециклаже“, нагласио је  Радослав Марјановић, председник општине Стари град и позвао Старограђане да се заједно са њиховом децом, унуцима и комшијама прикључе овој солидарној, хуманој и едукативној акцији.

„Прошетајте у суботу до дворишта староградских основних школа и понесите сакупљене пластичне флаше, лименке, чепове, металне конзерве и стари папир и на тај начин пружите свој допринос и подржите борбу за живот“, поручио је председник Марјановић.

ЈКП „Градска чистоћа“ ће прикупљени рециклажни отпад транспортовати, разврстати и откупити, а потом ће добијена средства бити уплаћена на рачун дечака Бошка Гуглете.

Стари град „Рециклира за живот” малог Бошка.

Субота, 12. јун од 08.00 до 20.00 чaсова

Пуктови за прикупљање ПЕТ, МЕТ и папирног отпада:

  • Основна школа „Браћа Барух“, Деспота Ђурђа бр. 2
  • Основна школа „Дринка Павловић“, Косовска бр. 19
  • Основна школа „Краљ Петар Први“. објекат у дворишту у Улици маршала Бирјузова бр. 43
  • Основна школа „Михаило Петровић Алас“, Господар Јованова бр. 22
  • Основна школа „Скадарлија“, Француска бр. 26
  • Основна школа „Вук Караџић”, Таковска бр.  41
  • Основна школа за заштиту вида „Драган Ковачевић”, Шафарикова бр.8