ОТВОРЕНА ЛЕТЊА СЕЗОНА У СКАДАРЛИЈИ

Уз традиционално подизање заставе, интонирањем химне, уз пригодан глумачки и музички програм, у суботу, 30 априла отворена је летња туристичка сезона у Скадарлији. Част да подигне заставу ове године имао је позоришни глумац Тихомир Арсић. Овогодишњем отварању летње сезоне бомеске четврти присуствивао је Милан Церовац из општине Стари град.

Публику је поздравио глумац Милан Милосављевић, костимиран у лику Бранислава Нушића пожелевши присутнима добродошлицу у „део града који вековима одолева модернизацији и високим зградама”.

– И ове године Скадарлија отвора своје баште и оживљава њен стари дух, а ми ћемо се поново дружити са вама у јулу и августу. Овог пута ће нам се први пут у глумачком смислу придружити и Жанка Стокић, некадашња првакиња Народног позоришта – поручио је Милосављевић.

Поворка глумаца обучених по угледу на моду из тридесетих година прошлог века потом је кренула даље низ калдрму, уз звуке добошара, песму, понеку глумачку анегдоту и добро расположење све до куће Ђуре Јакшића.

Тмурно време и ситна киша нису спречили присутне да уживају у староградској песми и кратким глумачким изведбама, али ни домаће и стране туристе да осете дух старог Београда.