ОТВАРАЊЕ РЕНОВИРАНИХ ПРОСТОРИЈА УК ПАРОБРОД

Позивамо вас на отварање реновираног простора Установе културе Градске општине Стари град – Пароброд у четвртак 18.4. у 19 часова.

Као оснивач Пароброда, општина Стари град је у потпуности преузела обиман и захтеван посао реконструкције своје Установе културе, водећи рачуна да све време док су радови трајали установа културе не прекида рад, па су паралелно била обезбеђена и средства за све програмске активности. радска општина Стари град је препознала потребу и значај да се простор, који је деценијама намењен програмима образовања, уметности и културе пре свега осавремени, приведе намени и постане доступан свима који желе да допринесу развијању културног идентитета наше општине и града Београда.

Реновирање и адаптација потрајали су више од годину дана, јер је пословни простор из 1925. године, после скоро 9 деценија непрекидног рада, требало посветити искључиво култури и уметности.

Радови на адаптацији простора подразумевали су нове електро и термо – техничке инсталације, вентилацију и климатизацију, која ће омогућити да простор Пароброда ради 365 дана у години, сценску расвету и звук за још квалитетнију продукцију свих програма али и лифт за лица са посебним потребама. Зидови су освежени, повећан је и корисни простор који ће сада бити доступан свима. После дугог и напорног посла на уређивању унутрашњости једне од најлепших зграда у Београду, сада поново ради биоскоп, а са њим и театар, DUPLEX галерија, камерна музичка сцена на спрату, сцена за поп и рок у приземљу, за џез и хаус у подруму. Балетска сала, сала за дечије радионице и 2 радионичарска анекса, велика сала за предавања и конференције, библиотека за литературу из области уметности, архитектуре, дизајна и стрипа.У тренутку када државни буџет предвиђа рекордно ниска средства за културу слободно можемо рећи да је улагање Градске општине Стари град у свеобухватну реконструкцију једне институције културе – прави подвиг! Поносни смо што можемо да вас позовемо у госте првих правих пролећних дана. Друштво ће нам правити LOLLOBRIGIDA и ЗЕМЉА ГРУВА, али и сви Старограђани и Београђани којима је Пароброд прирастао за срце.