ЛИЦИТАЦИЈА ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ КОРИСНИКА КИОСАКА

На основу расписаног Конкурса за одређивање корисника места за постављање 15 привремених објеката – киосака, на јавним површинама у Београду – подручје градске општине Стари град, са роком постављања до 19.04.2014. године, данас је одржано усмено јавно надметање и регистрација учесника, у згради општине Стари град, у малој сали на првом спрату.

Лицитација је одржана за три локације и то: Теразије, код зграде бр. 16, испред хотела ”Балкан”, уз задњу страну улаза у подземни пешачки пролаз, са почетним износом од 1, 200. 000 динара; Улица краља Милана 10а, лево од Улице Косовке Девојке, (почетни износ 50.000), улица Џорџа Вашингтона, испред пијаце ”Скадарлија”, десно од трамвајског стајалишта, (почетни износ 1. 000.000). Све три локације је током лицитације добио Марко Пурковић, предузетник из Београда.

– Градска општина Стари град је на данашњој лицитацији остварила приход од укупно 2,7 милиона динара. То сматрамо добрим резултатом када је реч о постављању киоска на прописаним локацијама на територији општине Стари град. Наставићемо са оваквим активностима све док се не попуне сва преостала празна места – изјавио је, поводом јавног надметања, председник општине Стари град Дејан Ковачевић.