ОТВАРА СЕ НОВО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ – ТЕАТРИЈУМ

Овог викенда, тачније у суботу 3. јула, отвара се позориште Театријум, под ведрим небом у дворишту Капетан Мишиног здања. Своје прве глумачке кораке у некадашњем позоришту у Капетан Мишином здању учинили су Петар Краљ, Војислав Брајовић, Иван Бекјарев и многи други, а ове године ”нулту” сезону обележиће позоришни ауторски пројекти Тихомира Станића, Петра Божовића али и младих неафирмисаних драмских уметника. Поред Тихомира Станића, који је аутор овог пројекта, на конференцији за новинаре говорили су и ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић и председник општине Стари град Радослав Марјановић.

Ректорка је изразила уверење да ће овај заједнички пројекат бити успешан и навела да се радује обнављању традиције одржавања представа на овом јединственом месту.

Председник општине истакао је да је обнављање позоришне сцене у Капетан Мишином здању од великог значаја не само за општину Стари град већ и за цео Београд. ”Желимо простор где ће млади уметници моћи да се афирмишу и искажу своју уметничку слободну” рекао је окупљенима председник општине и додао да ће Градска општина Стари град увек помоћи и подржати пројекте који подстичу и промовишу младе таленте.