ОПШТИНА СТАРИ ГРАД У СУСРЕТ РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ – ОБЕЛЕЖИМО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕВОЈЧИЦА!

Општина Стари град у сусрет родној равноправности – обележимо Међународни дан девојчица!

Уједињене нације су 2011. године донеле одлуку да 11. октобар постане Међународни дан девојчица, дан који је намењен промовисању права девојчица и повећању свести о родној неравноправности са којом се суочавају.

Дан се обележава широм света с циљем да се скрене пажња на заговарање и остваривање једнаких права девојчица у областима као што су доступност образовања, здравствена заштита, сексуално и репродуктивно здравље, законска права и заштита од дискриминације, насиља и трговине девојчицама и женама, као и низа других области од значаја из социо-економске сфере.

С тим у вези, како би предузела додатне напоре да унапреди квалитет живота девојчица и жена на Старом граду, са жељом да све девојчице израсту у равноправне и друштвено остварене жене, општина најављује процес формирања Савета за родну равноправност. Фокус у раду овога тела биће израда Акционог плана за родну равноправност, као и приступање Европској повељи о родној равноправности, и то кроз широк консултативни процес и укључивање свих наших суграђанки.