БЕСПЛАТНА МУЗИЧКА РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ – МУЗИКАЛИШТЕ НА СТАРОМ ГРАДУ

Градска општина Стари град, уз подршку две професорке музике Милене Рајковић и Милене Мартинов Стојковић, покреће муЗикалиште, радионицу за ученике од трећег до шестог разреда основне музичке школе, гудачког одсека.

МуЗикалиште је музичка радионица намењена деци која су стекла основе музичког образовања, нотно су описмењена и спремна да учествују у потпуно новој оркестарској авантури.

Већ је потврђено и научно доказано у којој мери класична музика има важан утицај на целокупан развој детета. Од развоја моторике, логике, мишљења, емоционалног развоја, преко социјализације, говора, изражавања и ослобађања од треме па све до развоја интелекта, меморије, бржег и лакшег учења. Један од циљева радионице је да се деци кроз пажљиво биране, обогаћене и прилагођене аранжмане приближи класична музика, што уједно доприноси и промени односа деце према формалном музичком образовању.

Сви полазници муЗикалишта биће на занимљив начин упознати и са епохама и стиловима музичког стваралаштва. Деци ће бити омогућено да поред преаранжиране класичне музике (предвиђене школским програмом) свирају и музику из омиљених дечијих филмова као и да учествују на различите начине (певајући, свирајући перкусије и друге инструменте), али и да организовано посећују неколико концерата годишње (Коларац, БГ Филхармонија итд.).

Програм су осмислиле наставнице виолине (Милена Рајковић) и виоле (Милена Мартинов Стојковић), које иза себе имају више од деценију радног искуства, бављења музиком и педагогијом, као и бројне награде и запажене успехе деце на међународним и републичким такмичењима.

Радионица ће се одвијати два пута недељно у трајању од по сат времена, а планирана су најмање два јавна наступа, као и формирање мањих камерних састава од најистакнутијих полазника.

Општина Стари град позива заинтересоване да се пријаве позивом општинском Контакт центру на број 785-2-999, радним данима од 8 до 15.30 сати.