ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ПОДЕЛИЛА 518 НЕТБУК РАЧУНАРА

ГО Стари град традиционално спроводи акцију „Трећаци онлајн” у оквиру које сваке године обрадује ученике староградских основних школа новим нетбук рачунарима. Марко Бастаћ, члан Већа општине, у Основној школи „Михаило Петровић Алас“, ђацима трећег разреда уручио је преносиве рачунаре.

– Срећни смо што из године у годину имамо све више дигиталнописмених младих људи јер се образовање, чак и у основним школама све више одвија онлајн. Биће нам драго да и у будућности обрадујемо најмлађе, не само кроз ову акцију, већ и путем различитих програма у оквиру којих улажемо у њихово образовање. Важно је да им обезбедимо што квалитетнију наставу како би стекли сва она знања и вештине које су у данашњем дигиталном свету неопходне – рекао је Марко Бастаћ из општине Стари град.

Ученици који ће од данас моћи да раде и уче на нетбук рачунарима били су задовољни због нових школских помагала захваљујући којима ће им рад на наставним задацима бити занимљивији и лакши.

Општина Стари град шесту годину за редом спроводи акцију „Трећаци онлине“ у сврху бољих и једноставнијих услова школовања.

Ове године додељено је укупно 518 рачунара староградским ђацима.