ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ОРГАНИЗУЈЕ БЕСПЛАТНЕ ВЕЖБЕ ЗА ПОБОЉШАЊЕ И ОЧУВАЊЕ ЗДРАВЉА

Градска општина Стари град у сарадњи са Ћигонг савезом Србије организује бесплатан тренинг вештина за побољшање и очување здравља. Ћигонг представља битан део терапије традиционалне кинеске медицине и већ дуги низ година се, као терапијска и превентивна пракса изучава на кинеским универзитетима.

Ефикасно се употребљава у побољшању стања као што су хипертензија, болови у леђима, дијабетес, алергија, астма, артритис, депресија, болести зависности и анксиозност.

Постоји неколико стотина вежби које се практикују у оквиру ћигонга, а сви покрети се изводе полако уз свесну контролу дисања и фокусирања мисли на „овде“ и „сада“. Посебна пажња се посвећује телесној постури и правилности извођења покрета, који за циљ има покретање животне енергије кроз читаво тело. На тај начин се, током времена, повећава концентрација и ментална издржљивост полазника, а тело се доводи у баланс. Ефекти вежбања се осећају већ након неколико тренинга.

Тренинзи ове источњачке вештине ће се одржавати викендом у преподневним терминима, а сви заинтересовани Старограђани се могу пријавити, до 22. октобра, позивом Контакт центру општине Стари град на број 785-2-999.