ОПШТИНА СТАРИ ГРАД НАСТАВИЛА ДА ПОМАЖЕ МЕШТАНЕ ГОРАЖДЕВЦА

У српску енклаву Гoраждевац на Косову и Метихији стигао је комбајн који је општина Стари град поклонила мештанима овог села. У Гораждевцу данас има око 1170 домаћинстава, а од пољопривреде живи преко 100 сеоских домаћинстава. Комбајн марке «змај», прскалица за жито и берач кукуруза, који је још пре пола године купљен мештанима овог села, користе сви пољопривредници из Гораждевца, а Месни одбор села прави план за њихово коришћење уз минималну надокнаду. Вредност донације за куповину комбајна и прскалице за жито је 2.800.000 динара. Берач кукуруза, словеначке производње, помогао је Гораждевчанима да успешно и пред сам почетак хладних дана, своје радове у пољу приведу крају.

– Овај берач много помаже мештанима Гораждевца који живе од пољопривреде. Сарадња са општином Стари град много нам значи, а помоћ је добродошла у прави час. Управо је помоћ за куповину пољопривредних машина један од подстрека мештанима да и даље наставе да обрађују своју земљу и да је не напуштају. У Гораждевцу живи и много људи који имају земљу а не обрађују је, па је оваква акција корисна како би мотивисала и те људе да почну да се баве пољопривредом – каже Ратомир Стевановић, председник Удружења грађана за помоћ Гораждевцу.

– Новац од наплате коришћења свих машина биће наменски потрошен за њихово одржавање. И не само то, прикупљен новац од наплате коришћења пољопривредних машина, које је општина Стари град обезбедила мештанима Гораждевца, биће коришћен и за набавку горива и за надокнаду радницима који знају да управљају машинама – објашњава Ратомир Стевановић. Он је нагласио да ће Месни одбор Гораждевац изаћи у сусрет и другим селима са Косова и Метохије тако што би, такође уз минималну наплату, посудио комбајн и берач кукуруза свим пољопривредницима који се буду обратили за помоћ.