ОПШТИНА СТАРИ ГРАД – БЕЗ КУЦАЊА

Није занемарљив број и квалитет пројеката и активности које једина у Београду и Србији спроводи Градска општина Стари град. Ипак и поред тога, руководиоци наше општине сваког дана успевају да у свом раду оду корак даље и учине нешто што ће општину Стари град издвајати од осталих.

Тако је последњег радног дана претходне недеље уведена новина и скинута су врата једне канцеларије у нашој општини. На иницијативу члана Већа општине Стари град Марка Бастаћа његова канцеларија више нема врата. Тиме је Бастаћ постао први јавни службеник у Србији који је своју канцеларију учинио потпуно отвореном за грађане, њихове потребе, предлоге и сугестије.На овај начин показујемо свим Старограђанима не само да су добродошли у општини, већ и да сваког тренутка током радног времена општине могу да имају увид у оно што се ради у канцеларији број 7 на првом спрату Градске општине Стари град.

– Годинама слушамо флоскуле и фразе које сугеришу да су врата државних институција увек отворена за све. Исто тако, годинама сведочимо потпуно другачијој ситуацији у пракси у којој грађани не могу ни телефоном, а камоли лично да комуницирају са својим представницима. Старограђани знају да су наша врата увек отворена за њих, а сада смо то и симболично и стварно показали на делу – каже Марко Бастаћ и истиче да очекује да ће у наредним данима и његове колеге подржати иницијативу и скинути врата са својих канцеларија.

Како би у сваком тренутку била на располагању грађанима, Градска општина Стари град константно улаже напоре да унапреди начин рада, као и да ефикасност својих служби одржи на највишем могућем нивоу. Непосредна комуникација са грађанима је најбољи начин препознавања проблема, а самим тим и директан пут до решења, сматра Бастаћ и позива Старограђане да сврате у канцеларију број 7, да се упознају и поразговарају како би заједно чували Стари град.