ЗАХУКТАВА СЕ „ПЛИВАОНИЦА“ НА ГАЛЕТУ

Почетак зимске сезоне на „Галетовим“ базенима обележио је повратак на редовне активности у затвореним базенима, које уз подршку општине, организује СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Поред акције намењене пензионерима „Гале части“ и оне за читаве породице с децом „Поведи маму и тату на базен“, највише граје, доброг расположења и забаве изазива популарна „Галетова пливаоница“. Реч је о програму који већ годинама финансира наша општина.

Прва група од 80 малишана, будућих и најмлађих пливача, стартовала је с тренинзима два пута недељно, 5. октобра ове године.

– Трудимо се да наш рад позитивно утиче на све генерације Старограђана, а брига о нашим најмлађим комшијама је увек право задовољство. Желимо да сви основци наше општине науче да пливају, да буду сигурни у води и да кроз ове тренинге заволе спорт. Сваке године се све већи број малишана придружује „Пливаоници“, а за нас је то јасан сигнал да је овај програм успешан и користан и да треба наставити – рекао нам је Марко Бастаћ из општине Стари град, истичући значај „Пливаонице“ за здравље и правилан развој најмлађих основаца и предшколаца.

„Галетову пливаоницу“ воде професори физичког васпитања и спорта Јелена Мркић и Димитрије Шеклер. Сваком појединачном полазнику посвећује се потребнa пажњa, уз стручан надзор.

На малом базену су непливачи и почетници, а на великом – олимпијском, у различитим терминима, обучавају се спретна деца и пливачи. Обука траје осам недеља, а полазници су подељени по групама на основу претходног тестирања сваког детета.

Након обуке непливача сви пролазе и завршну проверу уз доделу диплома, а у зависности од постигнутих резултата у могућности су да наставе усавршавање у бесплатној школи пливања.

Школа пливања је намењена је основцима који већ знају да пливају а желе да савладају нове стилове пливања. Одвија се на олимпијском базену. Подразумева учење техника три стила – прсно, краул и леђно пливање. Такође, на крају ове школе полазнике очекује завршно тестирање као и додела диплома.

Градска општина Стари град позива све основце и предшколце са пребивалиштем на територији наше општине да се пријаве за наредну групу, која с тренинзима почиње у децембру.

Пријављивање почиње 2. новембра, и врши се електронским путем на сајту www.gale.rs или лично на рецепцији затворених базена.