ОПШТИНА ПОМАЖЕ НАБАВКУ ОПРЕМЕ ЗА КБЦ „ЗВЕЗДАРА“

Градска општина Стари град је, настављајући опредељење да помаже здравствене установе у којима се лечи највећи број Старограђана, обезбедила је значајна средства за обнову и набавку опреме за градске и републичке здравствене установе.

Одлуком Општинског већа Клиничко болничком центру „Звездара“ опредељено је 2,9 милиона динара, за набавку стерилизатора микрофорцепса, микромаказа и других ситних инструмената за Клинику за очне болести и набавку ендоскопских инструмената за операциони блок Одељења урологије КБЦ “Звездара“.

Ово није прва донација КБЦ – у коју је обезбедила Градска општина Стари град. Прошле године је набављено пет компјутера, два штампача, као и два скенера, вредности око 300.000 динара, и ултразвучни апарат. Уједно, донацијом од 2,5 милиона динара Општина је помогла реконструкцију амфитеатарске сале болнице.

Подсећамо да је у оквиру континуиране помоћи ДЗ „Стари град“ скоро опредељено 9 милиона динара за адаптацију и санацију амбуланте Дубровачкој улици, и 2,9 милиона динара за набавку ЕКГ и ТА холтера и 7 ЕКГ-а апарата за потребе несметаног рада староградске установе примарне здравствене заштите грађана. Општинским средствима ће се испред Дечјег диспанзера урадити нова ограда испред Дечијег диспанзера а постојећа, испред диспанзера за одрасле санирати.

Гинеколошко-акушерској клиници „Народни фронт“ недавно је одобрено 2,5 милиона динара за куповину ултразвучног апарата са две сонде. У ГАК „ Народни фронт“ годишње се обави 6.500 порођаја, док Клиника располаже са 330 болесничких постеља за гинекологију и акушерство и 158 постеља за новорођене бебе. Такође, Градском заводу за кожне и венеричне болести, Општина Стари град је помогла са око 1,5 милиона динара за набавку медицинске опреме и канцеларијског намештаја, што је само једна у низу помоћи овој здравственој институцији.