ОПШТИНА НАГРАДИЛА НОСИОЦЕ ВУКОВИХ ДИПЛОМА И ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Градска општина Стари град наградила је најбоље ученике староградских основних и средњих школа. Ђацима генерације девет основних и 12 средњих школа и носиоцима Вукове дипломе представници општине уручили су историјске монографије о Београду и Србији.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ честитао је вуковцима и ђацима на успеху и пожелео им да од септембра наставе са успесима и новим радним победама током школовања.

– Уз жељу да наставите вредно да радите, и да ваше пасоше користите само за туристичка путовања, а не за одлазак из наше земље, треба да знате да ћете у општини Стари град увек наћи подршку јер су њена врата широм отворена за све вас- поручио је председник Бастаћ присутним талентованим ученицима, њиховим родитељима и професорима.

Председник општине посебно је у свом кабинету угостио најбоље ученике из ОШ “Стари град”, која је од ове године затворена.

Теодора Игњић, матуранткиња Балетске школе „Лујо Давичо”, смер фолклор и традиционално певање, поносни је носилац награде за ђака генерације ове школе. Школску 2016/2017. годину Теодора је завршила као будући студент Учитељског факултета Универзитета у Београду и кандидат за чланство у Националном ансамблу “Коло”.

-Фолклором се бавим од седме године и то је моја велика љубав. Моја школа „Лујо Давичо” је најбоља школа на свету и жао ми је што се више не ради на њеној промоцији. Нелогично је и што у нашој земљи не постоји ни једна високошколска установа за игру. Учитељски факултет сам уписала јер имам снажну жељу да наша просвета буде боља, а следеће године планирам да упишем српски језик на Филолошком факултету – каже Теодора.

Највећа жеља јој је да ради у просвети, да буде учитељ или професор, а паралелно са тим и да децу учи традиционалним играма и певању.

– С обзиром на то да Национални ансамб „Коло” прима само волонтере, ми који смо завршили „Лујо Давичо” једноставно морамо на другачији начин да размишљамо о својој будућности” – додаје Теодора.

Вуковац из ОШ „Вук Караџић” Мина Вуковић каже да је дирнута лепом пажњом наше општине.

-Добили смо дипломе у школи и нисам очекивала да ћемо добити и поклон од општине, па сам пријатно изненађена – рекла је Мина која ће наставити школовање у Првој београдској гимназији.

Весели другари, Вуковци Стефан Симовић, Сергеј Стојановски и Немања Дамјановић, нераздвојна дорћолска „тројка” из ОШ „Михаило Петровић Алас”, такође ће школовање наставити у Првој београдској гимназији.

И они кажу да су поносни што су данас овде јер им је општинска награда потврда да су вредно и напорно радили протеклих осам година.

– Јесте, баш ми значи диплома и поклон који сам добио од општине” каже Стефан, најкорпулентнији међу другарима из „Аласа”, који већ пар година као прави спортиста тренира бокс у Боксерском клубу „Дорћол”.

Екипи из „Аласа” смо на растанку пожелели да наставе да вредо уче и раде и у Првој београдској гимназији и да се поново, за четири године сретнео на истом месту, у општинској сали на додели награда.

У склопу награђивања најбољих ђака са Старог града, општина је за оне ученике и студенте који су током претходне школске године постигли посебне резултате у виду остварења запажених резултата на такмичењима, обезбедила бесплатне пропуснице за базен „Милан Гале Мушкатировић“.