ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Последња, 25. седница Скупштине Градске општине Стари град у овом сазиву, одржана је данас. На седници, којој је присуствовало 49 од укупно 56 одборника, усвојен је ребаланс буџета који износи 1.269.129.928 динара, а извештаје о раду поднели су председница општине Мирјана Божидаревић и начелник Управе Дејан Ковачевић. Скупштини су поднети и извештаји о раду УК „ Пароброд“, Јавног предузећа „ Милан Гале Мушкатировић“ и Јавног предузећа „ Пословни простор општине Стари град“ за 2011. годину.

После усвајања записника са претходне седнице, већином гласова су прихваћене оставке заменика чланова у Општинској изборној комисије ГО Стари град и то Милана Церовца и Весне Самолов (Демократска странка), Миланке Самуровић (Уједињени региони Србије) и Биљане Ратковић (Уједињени региони Србије) и уместо њих су именовани нови чланови : Мајер Игор и Бранислав Вуковић из Демократске странке, Биљане Ратковић из Уједињених региона Србије и Јелена Пантић, такође из Уједињених региона Србије. Констатоване су и оставке Дејана Ковачевића на дужност секретара Изборне комисије. За секретара Изборне комисије именован је Славко Перовић а за заменика Озрен Огризовић.

Већином гласова одборници су усвојили решење о изменама и допунама решења о одређивању висине закупнине за пословне зграде и просторије чији је корисник ГО Стари град.

На седници је већином гласова усвојен ребаланс буџета који износи 1.269.129.928 динара , од тога се у сталну буџетску резерву издваја износ од 4.880.000 динара а у текућу издваја се износ од 7.555.000 динара.

Већином гласова присутних одборника именован је Срђан Лазовић за члана Надзорног одбора из реда запослених у Установи културе „ Пароброд“.

Прихваћени си већином гласова и извештаји о раду председника и Већа ГО Стари град за период децембар 2011 – март 2012, Управе ГО Стари град за 2011. годину као и извештај јавног правобранилаштва за прошлу, 2011. годину.

Говорећи о извештају о раду за период децембар 2011. – март 2012. године, председница општине Мирјана Божидаревић је укратко набројала сва улагања и донације које је општина опредељивала и помагала здравствене установе, установе образовања, почев од предшколског па да Ректората Београдског универзитета.

– Куповина пелена за бебе у Вишеградској, традиционална манифестација у којој помажемо родитељима за новорођене бебе, помоћ Универзитетској клиници у Тиршовој, куповина ултразвучног апарата, помоћ Заводу за хитну помоћ… само је део помоћи коју општина традиционално пружа. Водили смо бригу и о образовним установама, тако смо у свим основним школама увели видео надзор, а сада планирамо да покријемо и свих 12 средњих школа на нашој територији. У ОШ „ Драган Ковачевић“ смо санирали санитарни чвор који је намењен деци са посебним потребама. Осим уређења, сваке године додељујемо и награђујемо најбоље ђаке, студенте, финансирамо разне семинаре. Што се тиче установа културе, у току је реконструкција „ Пароброда“, Атељеу 212 смо помогли око сценске технике и расвете. Завршени су базени у „ Милану Галету Мушкатировићу“; завршили смо радове у одмаралишту на Дивчибарама, сада је остало да га опремимо. Нисмо заборавили ни зелене површине: Ускоро треба да почне сређивање Копитареве градине, док смо у прошлој години обновили четири фонтане. Програм „ Заједно за вашу зграду“ изазвао је велику пажњу и наишао на велико одушевљење код Старограђана, тако да ћемо га наставити. У свему овоме нисмо заборавили ни наше најстарије суграђане којима смо обезбедили услуге геронто домаћица – рекла је Мирјана Божидаревић.

Говорећи о извештају о раду Управе за прошлу 2011. годину начелник Дејан Ковачевић истакао је да управа добро функционисала.

– Имамо мањи број запослених, људи иду у пензије али смо подигли продуктивност и побољшали кадровске структуре. Циљ нам је да примамо способне особе са високошколским образовањем – истакао је Дејан Ковачевић .

Директорка УК „ Пароброд“ Милена Рајковић, представник Јавног предузећа „ Милан Гале Мушкатировић“ Младен Голић и Милан Лучић из Јавног предузећа „ Пословни простор општине Стари град“ упознали су одборнике о раду Надзорних одбора ових предузећа за 2011. годину које су одборници већином гласова усвојили.