НОВИ И СИГУРАН ПРОСТОР ЗА ИГРУ МАЛИШАНА ИЗ ВРТИЋА „ЛИПА“

Вртић „Липа” у Солунској улици на Дорћолу, последњих 10 година није имао адекватно двориште за боравак и игру деце. Радови на уређењу дворишта, приводе се крају, а Градска општина Стари град за то је издвојила 2 милиона и 480 хиљада динара.

„У септембру месецу обећали смо да ћемо уредити игралиште у вртићу „Липа”, а данас улазимо у ту завршну фазу, када су стигле нове справе које ће заменити старе дотрајале. Имамо постављање потпуно новог мобилијара, имаћемо клацкалице, тобогане, љуљашке, куле, висеће мостове, све оно што је најмлађима важно за њихов правилан развој и за њихову безбеду игру” изјавио је председник општине Стари град, Радослав Марјановић.

Све нове справе урађене су према прописаним безбедносним стандардима, те ће ново игралиште вртића у потпуности испоштовати Правилник о безбедности дечјих игралишта. Сав мобилијар урађен је од дрвених и металних делова, од армираног полиестера, трајан је и апсолутно безбедан. Предвиђена је и гумена подлога, која је, такође, један од предуслова безбедности деце.

Заменик директора ПУ „Дечји дани”, Бојан Киш, истакао је да се ово двориште после дужег временског периода коначно обнавља захваљујући Градског општини Стари град.

„Двориште се адаптира, у току је постављање справа које су по европским стандардима и које су безбедне за децу, тако да ће се на један адекватан начин подстицати и физички развој деце, као и развој у другим аспектима” рекао је Киш.

Како је најавио председник општине Стари град, Радослав Марјановић, уређење овог дворишта представља почетак, јер је за следећу годину планирано веће улагање за адаптацију дворишта вртића на Старом граду. Он је посебно истакао важност оваквих радова, али и то да често долазе на иницијативу родитеља. „Већ следеће године наставићемо са већим улагањем у дворишта вртића и још једанпут се захваљујем и предшколској установи, али и свим грађанима који су иницирали да ово заједно урадимо” нагласио је Марјановић.