ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

На конститутивној седница Скупштине Градске општине Стари град која је одржана данас, потврђени су мандати за свих 56 одборника, изабрани председник и секретар Скупштине општине, као и председник Административне комисије. У Скупштини општине ГО Стари град образоване су четири одборничке групе.

Конститутивном седницом Скупштине председавао је најстарији одборник Петар Марков, из коалиције „Ивица Дачић –Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС), Јединствена Србија (ЈС)“. На почетку рада је утврђено да седници присуствује 55 одборника, а затим је изабран четворочлани Верификациони одбор који је потврдио мандат свих 56 одборника новог сазива Скупштине Градске општине Стари град. Истовремено, утврђен је престанак мандата досадашњим извршним органима општине, члановима управних и надзорних одбора, као и начелнику Управе.

Након кратке паузе, тајним гласањем, за председника Скупштине градске општине Стари град изабран је Драган Видановић из коалиције „Драган Ђилас-Избор за бољи Стари град“, кога су предложила 32 одборника. За његов избор гласало је 38 одборника, док је девет листића било неважећих.

Нови председник Скупштине, који је обављао исту функцију у претходном мандату, преузео је вођење седницом. Одборници су затим већином гласова на предлог председника, изабрали секретара Скупштине Градске општине Стари град, Зорана Ђорђевића, а досадашњи заменик секретара Жарко Анђелковић је разрешен дужности.

У наставку седнице, образоване су четири одборничке групе, а за председника Административне комисије Скупштине Градске општине Стари град изабран је Андреј Белингар а за чланове Лука Петровић (СНС), Бојан Калаба (ДСС), Марко Бајалица (ЛДП) и Боба Илић и Дејан Стевановић (обоје из ДС).

На крају седнице, одборници ДС-а Ђорђе Лазаревић и Милан Церовац, поднели су оставке, а како је најавио председник Скупштине Драган Виденовић, нова седница на којој се очекује избор извршних органа биће одржана 21. јуна.

Биографије:

Председник Скупштине градске општине Стари град

Драган Видaновић, дипломирани економиста, рођен је 1969. године. Основну, средњу школу и Економски факултет, завршио је у Београду, као и специјалистички курс за лидере у организацији Human Resource capital

Од 1997. године запослен у Агробанци, а тренутно на месту директора сектора. Члан је Демократске странке од 2002. године.

Секретар Скупштине градске општине Стари град

Зоран Ђорђевић рођен је 14. јуна 1954. године у Београду. Завршио је Осму београдску гимназију (данас Трећа београдске гимназија). Дипломирао на Правном факултету 10. фебруара 1978. године. Правосудни испит положио октобра 1981. године. У адвокатури је радио од 3. марта 1979. године до септембра 2000. године када је изабран за одборника Скупштине општине Стари град и члана Извршног одбора (24. септембра 2000).