ОДРЖАН ЈАВНИ ЧАС ФРАНУСКОГ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

У присуству родитеља, представника Француског института у Србији и општине Стари град, основци који похађају курс „Француски за џ“ показали су своје знање овог језика на јавном часу у општини Стари град.

Присутне је поздравила Мила Поповић, председница Скупштине општине, која је захвалила професорки Анки Ивковић на залагању и уложеном труду и родитељима на поверењу.

Професорка у пензији, која једном недељно волонтерски подучава староградске основце француском језику, најавила је програм и отворила јавни час, на ком су полазници својим родитељима, браћи и сестрама показали шта су научили током трајања курса „Француски за Џ“. Полазници курса су француским акцентом набројали најпознатије Французе на свету, плесном кореографијом показали како се Французи поздрављају, уз игру са лоптом изрекли научене речи, представили себе, школе из којих долазе и своје хобије.

Час је завршен песмом коју су извели староградски ђаци, а поносни родитељи снимали својим мобилним телефонима.

„Француски за џ“ је програм који општина Стари град реализује од октобра прошле године, а намењен је ученицима од трећег до осмог разреда староградских основних школа. Часови се одржавају у одличној атмосфери, сваког викенда у просторијама општине Стари град током читаве школске године.