ОДРЖАН ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

У току обележавања Дечје недеље, традиционално се одржава манифестација Дан отворених врата. Тим поводом данас је општина Стари град била домаћин предшколцима из Предшколске установе „Дечји дани“, ученицима из основних школа са територије општине и деци из Друштва за помоћ особама ометеним у развоју „Стари град“.

Децу, наставнике и васпитаче примила је заменица председника општине Ана Даниловић, која је изразила велико задовољство што је имала част да се данас дружи и разговара са њима.

На манифестацији Дан отворених врата, која се традиционално одржава и у општини, деца домаћину постављају питања и изражавају своје жеље. Ове године питања су се највише односила на сређивање школа и спортских терена. Ана Даниловић обећала је свима да ће општина у складу са својим могућностима изаћи у сусрет њиховим жељама, као и да се залаже да се на општини уреди што више спортских терена који ће имати и видео надзор. Нека од питања упућена Ани Даниловић била су: „Како деца могу да кажу људима у општини шта мисле?“, „Шта можемо заједно са општином да урадимо за децу без родитељског старања?“, „Да ли ће прорадити базени на Дорћолу?“.

Представници Друштва за помоћ особама ометеним у развоју „Стари град“ захвалили су се општини на досадашњем разумевању и помоћи и истакли да је општина Стари град једина општина која промовише интеграцију овакве деце у друштвo.

На крају данашњег сусрета заменица председнице општине деци је поделила дискове „Авантура култура“, флајере општинског Савета за екологију и друге пригодне поклоне.

Дечја недеља код нас се обележава од 1937. године. Једна од манифестација Дечје недеље је и велики дечји хепенинг, који ће се одржати сутра, 8. октобра, у 10.30 часова на Тргу Републике. Поворка полази у 10 часова из основне школе „Краљ Петар Први“, креће се Кнез Михаиловом улицом и долази до Трга Републике, где ће бити постављена велика централна бина.