Поводом обележавања Дечје недеље, данас је на Тргу Републике одржан велики Дечји хепенинг. Распевана и шарена поворка од око 500 предшколаца и основаца кренула је из дворишта ОШ „Краљ Петра Први“, прошла Кнез Михаиловом улицом и стигла до Трга Републике где се одржавала централна манифестација.

Учесницима хепенинга обратила се председница општине Стари град Мирјана Божидаревић и честитајући Дечју недељу пожелела им лепо дружење. Ристо Рацо, председник Скупштине организације Пријатељи деце „Стари град“ поздравио је окупљену децу, њихове васпитаче и наставнике.

„Ово је веома леп дан, дан када се дружите и уживате у вашим правима. Али не треба заборавити на децу која немају таква права. Обавеза свих нас је да омогућимо таквој деци да уживају у својим дечјим правима“, истакао је Ристо Рацо.

Након тога уследио је пригодан културно–уметнички програм у коме су учествовали предшколци из вртића „Лептирић“ и „ Вила“, ученици из свих староградских основних школа и деца из Друштва за помоћ особама ометеним у развоју „Стари град“. За све то време ученици су цртали ликовне радове на тему „Како спасити планету“, а проглашена је и најлепша маска.

Прво место освојила је маска Ане Јојић, ученице 3/4 ОШ „Краљ Петра Први“, две маске деле друго место и то су маске Вука Мандушића, ученика 2/1 ОШ „ Вук Караџић“ и Матеје Марковић, ученика 3/2 ОШ „Дринка Павловић“. Треће место освојила је маска ученице Јане Симовић, из 3/2 одељења ОШ „ Браћа Барух“.