ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШКОЛСКЕ САЛЕ У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ”

Градској општини Стари град и ОШ „Вук Караџић” одобрен је пројекат „Реконструкција школске сале”, у оквиру ИПА програма који спроводи Министарство омладине и спорта Републике Србије, под надзором Делегације Европске уније у Србији. Вредност пројекта је 100 хиљада евра.

У ГО Стари град данас је тим поводом одржан радни састанак који се односио на техничку припрему и реализацију самог пројекта реконструкције фискултурне сале ове староградске основне школе. На састанку су присуствовали представници донатора Ервин Пухинг и Александар Паспаљ, директор основне школе Урош Момчиловић, као и Хаџи Страхиња Стојковић, шеф Одсека за Локални економски развој, сарадњу са невладиним организацијама и међународну сарадњу Управе ГО Стари Град. По завршетку састанка делегација донатора и партнера у пројекту обишла је фискултурну салу и просторије школе које су предвиђене за адаптацију.

Градска општина Стари град и ОШ „Вук Караџић” конкурисали су за средства за реконструкцију школске сале 2016. године. Кроз ИПА пројекат Делегације Европске уније, који спроводи Министарство омладине и спорта биће финансирана адаптација и изградња 25 објеката у Србији, чија вредност износи око 3 милиона евра.