ОБУСТАВА СВИХ РАДОВА У ЦЕНТРУ ДО РЕФЕРЕНДУМА

„Уместо да са грађанима покуша да комуницира и да им објасни зашто им отима центар града, вечити заменик Весић Горан прети кривичним пријавама. Манир је то човека који је ухваћен у лоповлуку и заустављен у покушају да заувек унакази Београд“, каже Марко Бастаћ, председник централне београдске општине Стари град.

„Једночасовну блокаду упозорења вечити заменик Весић је уз подршку парадржавних медија квалификовао као малтретирање грађана. Он такву блокаду планира да уведе за неколико дана и да траје неограничено, односно док не заврше процес гетоизације Старограђана и измештања центра града. Не интересује вечитог заменика мишљење стручњака ни интерес грађана. Он и његов напредни клан баве се искључиво заштитом интереса крупног капитала и корупцијом. Ми то више нећемо то да трпимо“, поручује Бастаћ.

„Након што је постало јасно да градске власти нису спремне да се консултују са грађанима око пројеката који трајно мењају изглед Београда и директно угрожавају квалитет живота грађана, општина Стари град је одлучила да организује референдум и пита становнике општине Стари град да ли подржавају ове нападе лудила вечитог заменика. Апелујемо на све разумне људе у градским институцијама да утичу на вечитог заменика Весића и убеде га да не наставља са радовима док не будемо имали резултате тог референдума. Уколико се оглуши и на овај апел он лично ће сносити одговорност за све што ће се дешавати, јер ћемо заједно са грађанима физички блокирати све који покушају да изводе радове на територији наше општине“, изјавио је Марко Бастаћ уз објашњење да су Скупштини града већ предати први захтеви грађана Старог града да се до организације референдума обуставе сви радови у центру.