ОБНОВА ШКОЛСКОГ ДВОРИШТА ОШ “СКАДАРЛИЈА”

У току је реконструкција школског дворишта са спортским тереном у ОШ “Скадарлија”. Радови су почели 12. јануара ове године.

– Ради се комплетна замена терена у дворишту школе. Након асфалтне подлоге, поставиће се и нова спортска опрема – каже Мирјана Слобода, директорка ОШ “Скадарлија”.

Она додаје да је реконструкција дворишта, које је и спортски терен, изузетно значајно за школу која се налази у центру града и за 450 ученика који је похађају. Планирано је, уколико дозволе временске прилике, да радови буду завршени до Светог Саве, 27. јануара.

У ОШ ” Краљ Петар Први”, за време школског распуста било је радно.

– У оба школска објекта, у Улици краља Петра Првог 7 и у Маршала Бирјузова 43, постављене су противклизајуће траке на степеништима. Осим тога, средствима општине набављено је и 20 школских ормара, у којима ће се чувати учила за одређене предмете, као што су географија, физика, биологија и хемија – каже секретар школе Милена Богдановић – Вукотић.

Општина Стари град је у последње четири године у школе и њихову обнову уложила преко 380 милиона динара наменских средстава. Образовање младих генерација је увек приоритет. Одлукама Већа општине обезбеђена су средства за набавке учила, компјутера, опреме и неопходне грађевинско-занатске радове за основне, средње школе и вртиће „Дамбо“, „Липа“ и „Лептирић“ староградске Предшколске установе „Дечји дани“.

Након свих законских поступака и јавне набавке за избор најповољнијег понуђача, приступа се извођењу радова или набавци опреме.