РЕКОНСТРУКЦИЈA ОГРАДЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ “ДРВО АРТ”

Захваљујући наменским средствима Градске општине Стари град у току је реконструкција ограде дворишта Техничке школе „Дрво Арт“, у Улици Цара Душана број 23, на Дорћолу.

Након свих законских поступака, јавне набавке за избор најповољнијег понуђача и прибављања неопходних дозвола, кренуло се са радовима према предвиђеној пројектној документацији. Извођач радова је предузеће “Изолинвест” из Београда.

Школа на углу Улица Цара Душана и Дубровачке подигнута је 1893. године за потребе основне наставе Дунавској краја, према пројекту значајног српског архитекте Милана Капетановића. У то време била је најбоље опремљена и највећа школска зграда за основно образовање у Србији. Школи припада и пространо двориште ограђено зиданом оградом, која са зградом чини једну репрезентативну целину.

Због културно – историјских, урбанистичких и архитектонских вредности проглашена је за споменик културе 1966. под називом Дорћолска основна школа. Данас је у њој смештена Техничка школа “Дрво арт”.

Подсећамо да су 12. јанура кренули радови на обнови школског, спортског дворишта ОШ “Скадарлија”, да су током распуста у обе зграде ОШ “Краљ Петар Први”, у Улици краља Петра Првог 7 и у Маршала Бирјузова 43, постављене противклизајуће траке на степеништима, и да је школа добила и 20 нових ормара. Такође, крајем новембра прошле године у ЕТШ “Стари град” замењена је фасадна столарија на делу школске зграде.

Одлуком Већа општине Стари град обезбеђена су средства за набавке учила и школске опреме, као и за неопходне грађевинско занатске радове у школама и вртићима. Након завршених процедура, у току је завршна реализација одлуке, о чему ћемо вас редовно извештавати.