ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА

Весело и свечано било је у староградским школама у којима је обележена школска слава, Свети Сава. Тако је у Основној школи “Скадарлија”, сечењем колача и интонирањем химне Светом Сави започела светосавска свечаност. Први писани траг о школској прослави Светог Саве потиче из 1734. године, када је обележен у Сремским Карловцима.

– Дан који је посвећен сећању на великог српског просветитеља и утемељивача образовања, првог српског архиепископа, законописца славимо данас с радошћу са нашим ђацима, колегама, пријатељима – рекла је директорка школе Мирјана Слобода.

Светосавској свечаности у ОШ “Скадарлија” присуствовао је члан Већа Лазар Лешњак, који је у име наше општине поздравио домаћине и госте.

– Општина Стари град сваке године највише средстава улаже у област образовања, верујући да је управо образовање најважнија карика за развој читавог друштва. Поред улагања у побољшање инфраструктуре школских установа, наша општина води рачуна и о унапређењу услова и квалитета образовања основаца. О томе сведоче радови у школском дворишту, који су у току, као и чињеница да већ пет година за редом ученицима трећих разреда поклањамо нетбук рачунаре – поручио је Лешњак.

Потом је бина свечане сале била премала да прими талентоване и веселе ученике. Балерине, глумци, певачи – сви су се на најбољи начин представили гостима, а ђачко весеље су улепшали и предшколци вртића “Дамбо” Предшколске установе ” Дечји дани”.