О НОВОМ ЗАКОНУ О МЛАДИМА

У просторијама Градске општине Стари град данас је одржан консултативни састанак поводом израде новог Закона о добробити младих, у организацији општинске Канцеларије за младе и Министарства омладине и спорта. Видео презентацију одржала је Ана Јовановић из Министарства омладине и спорта и регионални координатор канцеларија за младе Београда и Србије, а догађају су присуствовали и Ана Даниловић, заменица председнице општине и Зоран Млађеновић, члан Општинског већа, координатори Канцеларије за младе Старог града Марина Вуловић, Бојан Мојсоски и Ђорђе Спасић, као и представници средњошколских парламената са Старог града.

Одржана је расправа и дати су предлози о будућем закону о младима. Говорено је о процедури израде закона и представљено је пет основних области Закона (адресати, извори и начела и принципи омладинске политике, актери јавне политике, начела и принципи финансирања омладинских јавних политика и њихових адреса).

Вођена је дискусија и анализирана је ситуација на Старом граду. Међу главним проблемима младих поменут је недостатак спортске инфраструктуре у граду(изградња „балон“ фискултурних сала), као и проблем стипендирања средњошколаца из унутрашњости.