НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНУ ДЕЦУ СА СТАРОГ ГРАДА

У сарадњи са општинским Центром за социјални рад, општина Стари град поделила је пакетиће за 89 малишана из породица слабијег материјалног стања. Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, свако дете добило је пакетић са играчкама и слаткишима, а средства су обезбеђена из општинског буџета за 2016. годину.

Пакетиће су добили штићеници Центра за социјални рад, као и деца из евиденције општинског Црвеног крста. Поклони су подељени и деци ратних-војних инвалида, избеглих, прогнаних и расељених лица, као и деци из Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју из Кнеза Милоша број 4.

Градска општина Стари град више од десет година дарује децу из социјално осетљивих породица са Старог града. Ове године из буџета је за пакетиће издвојено 700.000 динара.

Представници општине су у оквиру празничних активности и сезоне даривања посетили дечија одељења Института за онкологију и Очне клинике, као и одељење за нефрологију Дечије клинике у Тиршовој улици и малишанима који се лече у овим установама уручили новогодишње пакетиће.

– Као и сваке године, трудимо се да сва деца са наше општине осете новогодишњу атмосферу. Знамо да је ово симболична и скромна помоћ, да су потребе социјално угрожених породица велике, али смо им овим гестом поручили да нису заборављени – каже члан Већа општине Стари град Владимир Кузмановић.